Subsidies, financiering en BTW.

Multi Energy Solutions

Verduurzaming gaat vaak gepaard met forse investeringen. Gelukkig staan daar interessante subsidies tegenover. Daarbij kunnen particulieren BTW terugvragen en zijn er financieringsmogelijkheden tegen aantrekkelijke rentetarieven. 

We werken samen met fiscaal specialisten op gebied van verduurzaming en financiering voor duurzame investeringen. Zo kunnen we u als installatiebedrijf voor zonnepanelen, centraal aircosystemen, ledverlichting en warmtepomp installaties een complete dienstverlening bieden.

Zonnepanelen installateur VvE en zakelijk - zonnepanelen op dak bedrijfspand - Multi Energy Solutions
Logo duurzaam gefinancierd - financiering van verduurzaming - Multi Energy Solutions

Duurzaam gefinancierd

Onder de vlag ‘duurzaam gefinancierd’ levert Hagen Fiscaal B.V. financiering dienstverlening voor bedrijven en particulieren. Via een intake geven ze een vrijblijvend advies rondom de financiering. Als u ervoor kiest om de financiering te laten verzorgen zoeken ze aan de hand van uw bedrijfsgegevens en onze offerte de meest geschikte financiering voor uw project uit. Gaat u akkoord met het voorstel dan regelt Duurzaam Gefinancierd alle documentatie zodat de installatie kan starten.

Logo centrale subsidie aanvraag - subsidie bij verduurzaming - Multi Energy Solutions

De centrale subsidie aanvraag

Onder de vlag ‘De centrale subsidie aanvraag’ levert Hagen Fiscaal B.V. de subsidies voor bedrijven en particulieren. Ze adviseren waar u recht op heeft en verzorgen de subsidie aanvragen ISDE, EIA, SDE++ en BOSA. 

Ze werken zowel voor zakelijke klanten als particulieren. Kijk voor meer informatie over de diensten en soorten subsidies op de website van de centrale subsidie aanvraag.

Logo de centrale btw teruggave - btw teruggaaf zonnepanelen - Multi Energy Solutions

De centrale BTW teruggave

Onder de vlag ‘De centrale BTW teruggave’ regelt Hagen Fiscaal B.V. de BTW teruggave voor zonnepanelen. Ook kijken ze daarbij of u in aanmerking komt voor de KOR, de kleine ondernemers regeling, waardoor u niet jaarlijks BTW hoeft te betalen. Kijk voor meer informatie op de website van de centrale btw teruggave.

Logo nationaal warmtefonds - energiebesparingslening - Multi Energy Solutions

Nationaal warmtefonds

Het Nationaal Warmtefonds verstrekt sinds 2014 de Energiebespaarlening: een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden, waarmee particuliere woningbezitters, VvE’s en scholen de verduurzaming van hun gebouwen kunnen financieren. Van die kennis en ervaring maakt de Rijksoverheid gebruik door het warmtefonds (een afspraak uit het Klimaatakkoord) bij het Energiebespaarfonds onder te brengen.

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke lening waarmee energiebesparende investeringen in of aan uw huis gefinancierd kunnen worden. De kosten van de lening worden via maandelijkse betalingen gespreid over meerdere jaren. Ook voor het investeren in zonne-energie middels zonnepanelen is de lening geschikt. Hiervoor kan dan maximaal 75% voor het financieren van zonnepanelen gebruikt worden.

Logo greenloans - financiering van duurzame investeringen - Multi Energy Solutions

Green loans

De GreenLoans Lening is er speciaal voor huiseigenaren die hun woning duurzaam willen verbeteren. Bijvoorbeeld voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. De lening is overzichtelijk en voordelig. Het voordeel ten opzichte van de Energiebespaarlening is dat er niet meerdere duurzame maatregelen gedaan hoeven te worden. U kunt het volledige bedrag gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De rente van Greenloans ligt echter wel hoger dan bij de Energiebespaarlening.