Backoffice medewerker? Wij komen graag met je in contact! Lees meer

(Hybride-) warmtepomp installateur

Als erkend installateur leveren en installeren wij topklasse (hybride-) warmtepompen zoals de Remeha Elga Ace, de Intergas Xtend en Daikin Altherma.

Uw keuze voor een warmtepomp kan gebaseerd zijn op duurzaamheid, verlaging van uw energierekening of verhogen van uw comfort. Wat uw overweging ook is, betrouwbaarheid en efficiëntie zijn altijd van belang.

Multi Energy Solutions biedt u:

  • Persoonlijk advies voor uw woonsituatie
  • Expertise over warmtepompen en de laatste ontwikkelingen
  • Installatie en nazorg die past bij een topklasse systeem
Warmtepompen
Remeha Elga Ace hybride-warmtepomp installaties Multi energy solutions

Warmtepomp, oude techniek in een nieuw jasje.

De warmtepomp is geen moderne uitvinding. Een warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe als de koelkast – alleen andersom. De techniek zelf is daarmee al ruim honderd jaar in ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat de warmtepomp veilig en betrouwbaar is voor zowel verwarming als verkoeling.

De gemiddelde levensduur van een warmtepomp ligt tussen de 15 en 20 jaar. Er wordt ook 30 jaar genoemd als theoretische levensduur. Met een terugverdientijd tussen de 2 en 5 jaar is de warmtepomp financieel gezien een goede investering. 

Een warmtepomp biedt meer voordelen dan enkel financieel. Met een (hybride-) warmtepomp verlaagd u uw CO2 uitstoot aanzienlijk. Een voordeel waarmee u dus direct bijdraagt aan de natuur en het leven op aarde.

En daar krijgt u nog comfort voor terug ook.

Warmtepomp buitenunit - inside of unit -- Multi Energy Solutions

“Naar mijn mening hebben we in de toekomst twee bronnen: gasvormig en elektriciteit. En het lijkt mij, zeker gezien de huidige omstandigheden waarvan we wel geleerd hebben niet te afhankelijk te zijn van één energiebron, zeer verstandig te kunnen kiezen tussen gas en elektrisch. Dat maakt hybride ontzettend toekomstgericht.

Vandaar dat hybride geen tussenstap is, maar een eindoplossing.”

Rick Bruins - Remeha
Rick Bruins
Remeha

Hybride-warmtepomp, geen tussenstap naar all-electric.

Nieuwe huizen worden (met enkele uitzonderingen) gasloos gebouwd. Deze zeer goed geïsoleerde huizen worden uitgerust met een all-electric warmtepomp of warmtepompen met apart buffervat. Hiervoor is dan dus rekening gehouden bij de bouw en grootte van de technische ruimte. 

Voor bestaande bouw waar in de meeste gevallen de isolatie minder goed is én een CV ketel aanwezig is, is de hybride warmtepomp een betere keuze. De woning wordt zover mogelijk verwarmd via de warmtepomp – wat een enorme besparing op gas betekent.

Wanneer het buiten te koud wordt voor de warmtepomp, of bij warm water vraag, springt de CV ketel bij. Hierdoor is de besparing op uw gasverbruik zo’n 60%.

Dat maakt de Hybride CV ketel de meest geschikte oplossing voor bestaande bouw.

Daikin Altherma buitenzijde huis -- adapted for Multi Energy Solutions -- installer of hybrid heat pumps north holland

Warmtepomp offerte & informatie aanvraag

Als u interesse heeft in een (hybride-) warmtepomp dan adviseren en helpen we u hier graag bij. De kosten voor de warmtepomp en installatie variëren afhankelijk van het type, woonsituatie en uw wensen.

Graag bieden we u daarom de mogelijkheid om  uw vragen en wensen met ons te delen. 

Als u het online formulier invult ontvangt u van ons een vrijblijvend advies en geven we u een helder beeld over de kosten die hierbij horen.

Liever een afspraak maken bij u thuis of op kantoor? Dat kan natuurlijk ook!


MULTI ENERGY SOLUTIONS
Tel: 0251 – 29 62 28
Mail: info@multienergysolutions.nl

Zonnepanelen airco Installatiebedrijf Multi energy solutions heemskerk
Teamfotos installatiebedrijf multi energy solutions -7
Klimaatbeheersing VRF systemen en airconditioning voor bedrijven - Multi Energy solutions

Over Multi Energy Solutions

Partner voor duurzame installaties

Als partner in verduurzaming helpen en adviseren we u graag bij uw transitie naar een duurzame toekomst. Multi Energy Solutions heeft zich gespecialiseerd in verduurzaming van woning en bedrijf. We leveren en installeren warmtepompen, zonnepanelen, aircosystemen en led lichtlijnen voor nieuwbouw en bestaande bouw.

Onze service en kwaliteit ziet u terug in ons advies, onze producten en onze installaties. We werken met A-merken en goede installatiematerialen. U kunt er zeker van zijn dat nergens bezuinigd wordt op die kwaliteit.

Heeft u recht op subsidie? Dan ondersteunen we u bij de aanvraag, of regelen de subsidie aanvraag voor u.

Welke verduurzaming u ook kiest, wij zorgen dat het correct gemonteerd en perfect werkend wordt opgeleverd.

Certificeringen

Multi Energy Solutions is een gecertificeerd installatiebedrijf voor warmtepompen en verduurzamingsoplossingen. We voeren de certificeringen InstallQ, STEK, ISO en VCA.

Welk type warmtepomp past bij uw situatie?

De warmtepomp is een begrip op zichzelf geworden. Wat een warmtepomp ongeveer is, is bij de meeste mensen welbekend. Maar wist u dat er acht veelvoorkomende typen warmtepompen zijn?

We gaan hieronder wat dieper op de 3 meest gebruikte warmtepompen in. Maar voor uw overzicht zijn de warmtepompen die gebruikt worden in Nederlandse woningen:

Lucht / lucht warmtepomp

Dit type warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht of uit de ruimte en geeft deze af aan de binnen of buitenlucht. We spreken van een airconditioner die kan koelen en verwarmen. Maar het is dus een warmtepomp.

Dit type warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en geeft deze af aan water, wat vervolgens kan worden gebruikt voor verwarming. Het is een efficiënte manier om zowel ruimteverwarming als warm water te voorzien, deze warmtepomp wordt vaak gebruikt in moderne verwarmingssystemen.

Hybride warmtepompen combineren een lucht-water warmtepomp met een hoogrendementsketel op aardgas. Ze bieden het beste van beide werelden: efficiënte warmtepomptechnologie en behoud van traditionele verwarming.

Dit type warmtepomp werkt op elektriciteit en kan uw woning verwarmen en warm water leveren. Het is een veelzijdige oplossing die milieuvriendelijker is dan traditionele verwarmingssystemen op fossiele brandstoffen.

Water/water warmtepompen halen warmte uit grondwater en geven deze af aan water voor verwarming. Ze zijn bekend voor hun hoge efficiëntie en worden vaak gebruikt in gebieden met een stabiele grondwatertemperatuur.

Dit type warmtepomp haalt warmte uit de grond, via een grondboring of grondcollectoren en geeft deze af aan water voor verwarming. Ze zijn duurzaam, efficiënt en een goede keuze voor gebieden met strenge winters.

Dit is een andere term voor de bodem-water warmtepomp, die warmte uit de bodem haalt voor verwarming. Het is een bewezen technologie die een duurzaam en efficiënt alternatief biedt voor traditionele verwarmingssystemen.

Dit type warmtepomp wint warmte uit ventilatielucht terug en kan ook gebruikt worden voor verwarming. Het is een slimme manier om energie te besparen en het binnenklimaat comfortabel te houden, vooral in goed geïsoleerde woningen.

Lucht lucht warmtepomp / Airco

De lucht lucht warmtepomp haalt warmte uit de binnen of buitenlucht. U heeft een buitenunit en één of meerdere units in huis die de lucht in huis verwarmen of juist koelen. De lucht lucht warmtepomp is dus gelijk aan een airconditioning systeem dat de optie heeft om te verwarmen.

De lucht lucht warmtepomp is makkelijk te plaatsen  maar doordat deze de lucht verwarmd door warme lucht uit te blazen heeft het ook wel nadelen. Zo is er altijd een (minimaal) geluid aanwezig van de blazende binnenunit. Ook levert de luchtverplaatsing in sommige huizen een gevoel van ’trek’. Twee belangrijke zaken die bij een verwarmingssysteem met vloerverwarming evt. in combinatie met radiatoren niet aanwezig zijn. Een groot voordeel is dan weer dat ruimtes vaak zeer snel op temperatuur zijn.

Wanneer u op zoek bent naar een lucht-lucht warmtepomp verwijzen we u graag naar Multi Energy Solutions airconditioning oplossingen.

Daikin stylish houtzwart - Multi Energy Solutions - installateur van airconditioning
intergas-xtend hybride warmtepomp - set

Hybride warmtepomp

Een Hybride warmtepomp werkt samen met de HR ketel. De buitenunit haalt energie uit de buitenlucht en verhoogt de temperatuur. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt in de HR ketel. U behoudt de gemakken van een ketel doordat deze het tapwater regelt en bijspringt op de bijzonder koude dagen.

Doordat de hybride warmtepomp op elektriciteit werkt daalt het gasverbruik van de ketel. Deze hoeft namelijk veel minder te stoken. Hij werkt nu samen met de elektrische warmtepomp. 

Met de hybride warmtepomp daalt het gasverbruik maar stijgt het elektriciteitsgebruik. Zeker wanneer u zonnepanelen heeft is het een zeer interessante oplossing. De warmtepomp gebruikt de opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen. Zo stijgt uw elektriciteitsrekening niet en daalt uw gasrekening.

All-electric lucht water warmtepomp

De all-electric lucht water warmtepomp heeft hetzelfde werkingsprincipe als de hybride warmtepomp. Namelijk de buitenunit haalt energie uit de buitenlucht en verhoogt de temperatuur van water. Het verschil is dat deze niet samenwerkt met de CV ketel maar zelfstandig. Voor warm water heeft u hierbij dan ook een voorraadvat nodig.

De lucht water warmtepomp is een zeer duurzame oplossing, maar het is hierbij wel van belang dat uw huis zeer goed geïsoleerd is. Dit type zien we daarom vooral terug bij nieuwbouw en zeer goed nageïsoleerde woningen.

daikin Altherma 3 R F

Waarom de Remeha Elga Ace en Intergas Xtend hybride warmtepompen?

De Remeha Elga Ace & Intergas Xtend komen als beste prijs/kwaliteit verhouding uit de test. Daarbij kunnen beide systemen gekoppeld worden met veel bestaande CV ketels. Hoewel een nieuwere of specifiek gekoppelde CV ketel altijd interessanter is qua verbruik dan een ouder model, is het niet in alle gevallen financieel de beste keuze. Daarom is het goed om te weten dat deze hybride warmtepompen goed toe te voegen zijn aan uw bestaande CV installatie.

Ook komen beide systemen in aanmerking voor de ISDE subsidie, waardoor u €2.400 tot €2.700 van de aanschafprijs als subsidie vergoed krijgt. 

Als laatste en wellicht belangrijkste reden is dat wij deze systemen veelvoudig geïnstalleerd hebben. Onze ervaring is dat er bijzonder weinig problemen zijn met deze systemen. Van probleemloze installatie tot foutloos dagelijks gebruik. Iets dat wij als installateur erg belangrijk vinden, zodat we vol vertrouwen uw installatie kunnen verzorgen.

Directe ondersteuning vanuit de fabrikant

We zijn een grote installateur met enorm veel kennis in huis. Onze installateurs weten erg veel van de apparatuur, maar zelfs wij moeten soms schakelen met de product specialists van Remeha & Intergas.

Mocht er ooit wat zijn dat we zelf niet kunnen oplossen, kunnen we direct schakelen met onze vaste aanspreekpunten bij Remeha, Daikin en Intergas. Dit geeft ons als installatiebedrijf de zekerheid dat we het voor u als klant altijd professioneel en vakkundig op kunnen lossen.

Installeren jullie ook warmtepompen van andere merken?

Dat is geheel afhankelijk van het merk.
We hebben met meerdere merken warmtepompen ervaring. Met het ene merk goed, met de ander ronduit slecht. Heeft u een specifiek wens voor een ander merk? Vermeld dit dan bij uw aanvraag.

Gaat het om een lucht-lucht warmtepomp dan leveren en installeren we alle A-merken. Kijk voor informatie over de lucht-lucht warmtepompen op Airconditioning