Backoffice medewerker? Wij komen graag met je in contact! Lees meer

Thuisbatterij installatie

Multi Energy Solutions

Thuisbatterijen of thuisaccu’s zijn in steeds meer woningen terug te vinden. Met alle veranderingen op de energiemarkt is de interesse in de thuisbatterij sterk toegenomen. Heeft u ook interesse in een thuisbatterij?

Multi Energy Solutions levert en installeert thuisbatterijen van alle bekende merken zoals Enphase en Solar Edge. Onze gecertificeerde installateurs komen uw batterij graag voor u installeren.

Enphase 10T thuisbatterij thuisaccu solar energy storage
Solar edge thuisbatterij 400V
Enphase home battery installed - render for marketing purposes

Waarom een thuisbatterij?

Zolang de salderingsregeling in Nederland kunt u zich afvragen waarom u nu al voor een thuisbatterij zou kiezen. Iedere dag worden thuisbatterijen bij mensen thuis en bij bedrijven geplaatst. Dat komt omdat er goede redenen zijn om juist nu al een accu in huis te laten plaatsen.

Overdag, wanneer u naar uw werk bent wekken uw zonnepanelen het meeste stroom op. In de avond moet u de energie juist weer inkopen. Dit zorgt ervoor dat u zo’n 30% van uw opgewekte energie zelf kunt gebruiken. Met een thuisbatterij gebruikt u 60% tot 80% van uw opgewekte energie.

Gebruikt u een dynamisch contract dan kunt u met een thuisbatterij uw energiekosten behoorlijk verlagen. U koopt automatisch in zodra de stroomprijzen laag zijn en gebruikt uw stroom wanneer de prijzen hoog zijn. Wie daar verder in wil gaan kan zelfs gaan handelen met stroom door deze te verkopen zodra de prijzen hoog zijn.

Heeft u al een slimme woning? Dan kunt u de thuisbatterij hieraan toevoegen. Daardoor kunt  automatisch opladen zodra u overcapaciteit heeft of juist wachten tot de energieprijzen laag zijn.

Lang niet iedereen koopt zonnepanelen of een thuisbatterij puur voor financieel gewin. Met een thuisbatterij verhoogd u uw duurzame voetafdruk doordat u uw eigen groen opgewekte energie gebruikt en niet enkel teruglevert.

Stroomstoringen zorgen ervoor dat zowel uw huis als thuisbatterij zonder stroom komt te zitten. Hoewel een thuisbatterij functioneel gezien als noodstroomvoorziening kán werken, is dat in Nederland niet bij alle systemen mogelijk wegens de Europese regelgeving. Afhankelijk van het systeem dat u geïnstalleerd heeft kunnen we daar advies over geven.

Een thuisbatterij kan stroompieken opvangen en zorgen voor een stabielere stroomvoorziening. Wat ervoor zorgt dat dure apparatuur beter wordt beschermd tegen stroompieken.

Hoewel de terugverdientijd nog vrij lang is op dit moment, is er wel een terugverdientijd. Afhankelijk van hoe u het systeem gebruikt en welk systeem u kiest, ligt dit rond de 7 tot 10 jaar. Kijken we naar een Enphase systeem dan bieden zij 15 jaar garantie mits geïnstalleerd door een gecertificeerd installateur. Dat betekent dat u de batterij in de meeste situaties terugverdient.

BTW teruggave
Sinds 2024 biedt de overheid een BTW teruggave van 21% wat de aanschafprijs dus flink verlaagd. Let wel op, omdat dit de Kleine Ondernemingsregeling (KOR) betreft zitten hier wel haken en ogen aan.

Zo moet uw vorige aanvraag minimaal 3 jaar geleden zijn en moet u een dynamisch contract hebben. Als tip wordt wel genoemd de thuisbatterij op naam van uw partner te zetten. Bespreek dit altijd eerst met uw belastingconsulent of doe de BTW test op de centrale.

SolarEdge home battery thuisbatterij van solard edge

Welke thuisbatterij kiezen?

Grofweg worden in Nederland twee soorten thuisbatterijen verkocht. De zoutwaterwaterbatterij en de Lithium-Ion batterij, waarbij deze laatste zo’n 99% van de markt heeft. 

Het is vooral van belang om de batterij af te stemmen op uw dagelijkse verbruik en zonnepaneel installatie om de accu zo efficient mogelijk te gebruiken. 

Daarnaast moet de thuisbatterij compatibel zijn met uw huidige systeem. Zo kunt u bijvoorbeeld geen Enphase thuisbatterij aan een SolarEdge installatie koppelen. Dat beperkt de keuze voor veel zonnepaneel installatie behoorlijk.

Naast capaciteit kunt u kijken naar de verwachte levensduur, aanschafprijs en afmetingen. Er komt toch vaak een behoorlijk systeem bij in of bij uw huis.

Hoewel er al wel wat aanbod op de markt is beperken wij ons tot de grote merken. Zodat we zeker weten dat we u een betrouwbaar systeem leveren waar u de hele levensduur plezier van heeft.

Thuisbatterij interessant voor mij?

Hoewel de thuisbatterij in de meeste gevallen interessant is, zijn er ook gevallen waarbij de thuisbatterij minder toegevoegde waarde heeft.

We moeten dit per situatie beoordelen. Heeft u interesse in een thuisbatterij dan geven we graag advies afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Zonnepanelen airco Installatiebedrijf Multi energy solutions heemskerk
Teamfotos installatiebedrijf multi energy solutions -7
Klimaatbeheersing VRF systemen en airconditioning voor bedrijven - Multi Energy solutions

Thuisbatterij laten installeren door Multi Energy Solutions

Een thuisbatterij installeren kan behoorlijk complex  zijn. Ook moet een batterij worden geïnstalleerd door een gediplomeerd installateur en worden afgestemd op uw bestaande installatie en energieverbruik.

Multi Energy Solutions is uw specialist voor duurzame energie oplossingen in de regio Noord-Holland. Van zonnepanelen tot warmtepompen / airconditioning en de installatie van thuisaccu’s.

We zijn naast installateur graag uw partner bij het verduurzamen van uw woning of bedrijf. We voorzien u van persoonlijk advies passend bij uw woning, pand, wensen en leefgewoontes.

Onze service en kwaliteit ziet u terug in ons advies, onze producten en onze installaties. We werken met A-merken en goede installatiematerialen. U kunt er zeker van zijn dat nergens bezuinigd wordt op die kwaliteit.

Gecertificeerd installateur thuisbatterij Noord-Holland

Multi Energy Solutions is een gecertificeerd installatiebedrijf voor uw thuisbatterij en verduurzamingsoplossingen. We voeren o.a. de certificeringen:

  • InstallQ
  • STEK
  • ISO
  • VCA
Advies over zonnenpanelen - Yavuz Sogutlu - Multi Energy solutions
Dronebeelden van 2000 zonnepanelen op het kwartier - laan der hesperiden amsterdam -- uitvoering door Multi Energy Solutions

Ruim 4.000 woningen en projecten ervaring

Het team van Multi Energy Solutions heeft inmiddels ruim 4.000 particuliere en zakelijke projecten op naam staan. Van woningen tot grote projecten met duizenden panelen zoals bij Het Kwartier in Amsterdam.

Met ons team gekwalificeerde en gecertificeerde installateurs en dakwerkers kunt u er zeker van zijn dat uw installatie van hoge kwaliteit is.

Na de installatie leggen we u precies uit hoe u uw nieuwe duurzame apparatuur kunt gebruiken en monitoren. Uiteraard bieden wij uitgebreide garanties op materialen en installatie.

Vrijblijvende offerte of advies voor een thuisbatterij incl. installatie

Als u interesse heeft in een thuisbatterij vertellen we u graag alles over de mogelijkheden, kosten en opbrengsten. 

U kunt een vrijblijvende aanvraag doen via het bijgaande formulier. Uiteraard mag u ons ook altijd bellen of per mail benaderen. Onze installateurs bekijken uw situatie en mogelijkheden graag voor u.

Bedrijfsadres

Concordiastraat 77,
1951 AS Velsen-Noord

KVK nr.: 75414147

Vrijblijvende aanvraag thuisbatterij

PORTFOLIO

We hebben al duizenden klanten mogen helpen met zonnepanelen en andere verduurzamende oplossingen.

We laten u graag een greep zien uit de projecten die we al mochten realiseren.

Zonnepanelen kunnen zoals u ziet bijna altijd geplaatst worden. Of het dak nu schuin, plat, modern of klassiek is.

Onderhoud en overige vragen

Uw thuisbatterij heeft van zichzelf weinig onderhoud nodig. Wel is het belangrijk om uw installatie met zonnepanelen regelmatig te laten controleren. Multi Energy Solutions voert dit onderhoud voor u uit. We nemen na uw aanvraag altijd contact met u op.

Overige vragen
Heeft u andere vragen?
Stel ze ons gerust via het formulier of bel ons op: 0251 – 296228