Backoffice medewerker? Wij komen graag met je in contact! Lees meer
Multi Energy Solutions

Zonnepanelen installateur

Zonnepanelen plaatsen is een enorme sprong richting een duurzame woning. Niet alleen verzekert u zich zo van échte groene energie, ook verlagen ze uw energierekening of leveren ze u zelfs geld op.

Het laten installeren van zonnepanelen is hoe dan ook een slimme keuze. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een gecertificeerde en betrouwbare installateur van A-kwaliteit zonnepanelen. Met Multi Energy Solutions kiest u voor een installateur die u ook kan helpen met andere oplossingen bij het verduurzamen.

Zonnepanelen installateur noord-holland - Zonnepanelen op daken huizen - Multi energy solutions

Zonnepanelen, besparen op comfort

Met zonnepanelen op uw woning heeft u uw eigen energiecentrale. Wie daar slim gebruik van maakt kan de kosten verlagen en het wooncomfort juist verhogen.

Denk bijvoorbeeld aan airconditioning waar u niet alleen uw huis mee verkoelt, maar deze ook mee kunt verwarmen. Met de stijgende gasprijzen bespaart u zo stookkosten tijdens de koude wintermaanden.

We heten niet voor niets Multi Energy Solutions. Naast installateur van zonnepanelen zijn wij een partner bij het verduurzamen van uw woning. We voorzien u van persoonlijk advies passend bij uw woning, uw wensen en leefgewoontes.

Advies over zonnenpanelen - Yavuz Sogutlu - Multi Energy solutions

Zijn zonnepanelen geschikt voor mij?

Ieder huis en iedere situatie is anders, daarom bieden wij u graag een gratis dakscan aan. We bekijken wat voor u geschikt is en berekenen met onze software wat u kunt besparen met zonnepanelen.

100% vrijblijvend.

Kwaliteitsverschil zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. U kijkt er vast niet meer van op wanneer u ze op een dak ziet liggen. Maar wat u daarbij niet ziet is wát voor zonnepanelen het zijn. Het verschil tussen een A-kwaliteit zonnepaneel en een B-kwaliteit kan enorm zijn. Niet alleen in rendement, maar ook in levensduur.

Bij Multi Energy Solutions werken we standaard met Enphase, Solar Edge & zonnepanelen van AEG, Jinko Solar & TW Solar. Deze merken hebben zich bewezen in de praktijk en daarom kunnen wij onze kwaliteitsbelofte waarmaken.

Heeft u zelf toch een ander merk op het oog? Dan kunnen we deze uiteraard gewoon leveren en installeren voor u.

Team van multi energy solutions met groot zonnepanelen project

Ruim 10.000 woningen en bedrijven ervaring

Het team van Multi Energy Solutions heeft inmiddels ruim 10.000 particuliere en zakelijke projecten op naam staan. Van woningen met enkele zonnepanelen tot grote projecten met honderden panelen.

Met ons team gekwalificeerde en gecertificeerde installateurs en dakwerkers kunt u er zeker van zijn dat niet alleen de panelen zelf maar ook de installatie van hoge kwaliteit is.

Een normale woning draait gemiddeld in twee dagen op zonne-energie. We installeren de panelen, omvormers en sluiten alles voor u aan in de meterkast. Na de installatie leggen we u precies uit hoe u de opbrengsten kunt monitoren. En uiteraard bieden wij uitgebreide garanties op materialen en installatie.

Vrijblijvende prijsopgaaf aanvragen

Als u interesse heeft in zonnepanelen wilt u natuurlijk graag weten wat de mogelijkheden, kosten en opbrengsten zijn. Via onze software kunnen we dat snel voor u berekenen.

Bevalt ons advies? Dan kunt u een schouwbezoek aanvragen waarbij onze installateur uw dak en situatie komt bekijken. 

Onze installateur bepaalt nauwkeurig hoeveel panelen op uw dak passen en bespreekt de mogelijkheden met u.

Na dit schouwbezoek ontvangt u van ons een vrijblijvende definitieve offerte voor het installeren van de zonnepanelen.

Prijsopgaaf zonnepanelen

Wie komt er over de vloer?

Betrouwbare zonnepanelen installateur

Bij Multi Energy Solutions staat we voor kwaliteit. Dat ziet u terug in ons advies, onze producten en onze installaties. Standaard werken we met A-kwaliteit materialen, ookwel bekend als ’tier 1 zonnepaneel systemen’. Van panelen tot omvormers, power optimizers tot het installatiemateriaal kunt u er zeker van zijn dat nergens bezuinigd wordt op kwaliteit. We regelen alles, denk aan aanpassingen of zelfs vervanging van meterkasten, hulp bij financiering tot en met de subsidieaanvragen. We leveren alles kant en klaar op.

Certificeringen

Multi Energy Solutions is een gecertificeerd installatiebedrijf voor zonnepanelen en verduurzamingsoplossingen.
We voeren de certificeringen InstallQ, STEK, ISO en VCA.

Multi Energy Solutions - Yavuz Sogutlu

PORTFOLIO

We hebben al duizenden klanten mogen helpen met zonnepanelen en andere verduurzamende oplossingen.

We laten u graag een greep zien uit de projecten die we al mochten realiseren.

Zonnepanelen kunnen zoals u ziet bijna altijd geplaatst worden. Of het dak nu schuin, plat, modern of klassiek is.

Zonnepanelen Het Kwartier, Amsterdam

Verduurzaming in Amsterdam Oud-Zuid

2.000 zonnepanelen voorzien van de nieuwste technieken van Solar Edge. Het team van Multi Energy Solutions mocht dit megaproject realiseren bovenop de 412 luxe appartementen van Het Kwartier in Amsterdam. 

Met een fantastisch uitzicht over het Olympisch Stadium en dank aan ons topteam hebben we een belangrijke bijdrage mogen leveren aan de verdere verduurzaming van Amsterdam.

Met ruim 10.000 installaties op naam was dit zelfs voor ons een groot project dat we met trots laten zien.

Onderhoud en overige vragen bestaande klanten.

Wij verzorgen onderhoud en service voor installaties die verzorgd zijn door Multi Energy Solutions. 

Is uw installatie door ons verzorgd en wenst u onderhoud, dan kunt u dit ook telefonisch aanvragen. 

Onderhoud en vragen voor bestaande klanten

Vragen over zonnepanelen

Werkt een zonnepaneel in de schaduw?

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden hoeft een zonnepaneel niet in de volle zon te staan om zonne-energie op te wekken. Een zonnepaneel werkt namelijk op ‘licht’. De zonnecellen (of lichtcellen) in een zonnepaneel geleiden stroom zodra er licht op valt. Dus op een bewolkte dag wekt u ook gewoon stroom op. Wel is er een verschil in de hoeveelheid opgewekte energie. Hoe meer licht, hoe hoger de opbrengst.

Met slagschaduw wordt dit verhaal wel anders. Bijvoorbeeld van een schoorsteen, afvoerbuis of sterke vervuiling. Deze kunnen het rendement flink beïnvloeden wanneer panelen in serie zijn geschakeld. Wij adviseren daarom in deze gevallen een solar edge power optimizer aan het systeem toe te voegen of te kiezen voor Enphase micro omvormers. Deze zorgen ervoor dat de opbrengst bij ieder weertype optimaal is. 

Video afspelen

Folie of glas-glas zonnepanelen kiezen?

Zonnepanelen met folie (glas-folie)
Zoals met alles in de techniek verbeteren producten zich met de tijd. Zonnepanelen zijn nog een relatief jonge techniek, dus verbeteringen zijn altijd te verwachten. Een traditioneel zonnepaneel bestond (versimpeld) uit een frame, een laag glas, een lijmfolie (EVA), de zonnecellen en folielaag en een achterpaneel.

Het nadeel van deze uitvoering is dat na jaren gebruik de weersinvloeden het paneel aan kunnen gaan tasten. Door water (vocht), de hoge temperatuurverschillen en spanningsopbouw in de panelen kunnen de lagen beschadigen. Dit zorgt voor rendementsverlies. Panelen met folie zijn over het algemeen wel goedkoper en het is natuurlijk niet zo dat ze slecht zijn. Wel is het zo dat er een betere techniek is ontwikkeld. Namelijk ‘glas glas zonnepanelen’.

Zonnepanelen glas-glas
Bij het glas-glas zonnepaneel is het complete paneel ingesloten met glas. Dat wil zeggen de achterzijde van het paneel heeft ook een glaslaag gekregen. Groot voordeel hiervan is dat de weersinvloeden vele malen minder zijn. Dit resulteert in langere rendementsgaranties op de glas glas panelen. Zo biedt AEG, waar we graag mee werken, 30 jaar rendementsgarantie op de glas-glas panelen.

Hoe lang is de wachttijd voor de installatie van zonnepanelen?

Wegens de populariteit van zonnepanelen is het druk op de markt. Dankzij ons team, eigen voorraad en efficiënte processen streven we ernaar om binnen drie weken na overeenkomst de zonnepanelen geïnstalleerd te hebben op uw woning.

Hoe lang is de garantie op zonnepanelen?

Dit hangt af van het merk en type zonnepaneel dat u kiest. Kiest u bijvoorbeeld voor ‘standaard’ AEG zonnepanelen dan zit hier 20 jaar product garantie en 25 jaar rendementsgarantie op. Kiest u voor glas-glas van AEG dan is dit zelfs 30jaar!

U kunt er hoe dan ook vanuit gaan dat we uitstekende garanties bieden op de materialen en installatie. De product specifieke garantievoorwaarden ontvangt u voorafgaand aan de installatie.

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

Verreweg de meeste huizen zijn geschikt voor zonnepanelen. Wel zijn een aantal factoren van invloed op de mate van geschiktheid. Denk hierbij bv aan; 

  • De dakconstructie
  • Hellingshoek
  • Hoeveelheid licht
  • (Slag)schaduw
  • Ligging van het dak
  • Type dakbedekking
  • Staat van de dakbedekking.


Bij Multi Energy Solutions geven we daarom nooit een definitieve offerte af zonder eerst op schouwbezoek te komen. Onze installateur bekijkt de huidige situatie en geeft u persoonlijk advies. Ook heeft u zo een goed beeld met wie u in zee gaat. Wel zo prettig.

Na afloop van het schouwbezoek ontvangt u een definitieve offerte waarna u kunt beslissen om de zonnepanelen te laten plaatsen door ons of niet.

Hoe lang gaat een zonnepaneel mee?

Deze vraag is geheel afhankelijk van welk zonnepaneel u kiest. Goedkopere (tier 2 – 3) panelen zijn vaak van mindere kwaliteit en gaan dus ook minder lang mee. Ook zullen deze sneller zakken in rendement. We kunnen deze altijd voor u monteren, maar hebben zelf een sterke voorkeur voor de zonnepanelen van A-merken.